Tjaden Advies

Tuininstallaties - Tuinbesproeiing

Geen tuin kan zonder water. Regelmaat is daarbij van groot belang en juist dat is iets wat vaak niet gebeurt. Natuurlijk kunt u zelf de slang ter hand nemen of een lange, mooie zomeravond doorbrengen met het verplaatsen van uw sproeiapparatuur. Daar is dus een oplossing voor: Automatische tuinbesproeiing/tuinberegening. Ook is het voor de beplanting beter om 's nachts of in de ochtend te sproeien, zodat minder water verdampt en de tuin al voor een warme zomerdag water heeft gehad.

Onze afdeling tuinbesproeiing is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van beregeningssystemen. Door de jarenlange werkervaring van onze monteurs en het juiste materieel kunnen wij al onze werkzaamheden op een zorgvuldige wijze uitvoeren, in een bestaande situatie of tijdens "de aanleg".

Door gebruik te maken van een ingegraven leidingnetwerk ziet u (bijna) niets van uw tuinbesproeiing, en door gebruik te maken van de "pop-up" sproeiers komen de sproeiers door de waterdruk uit de grond, en zakken na het sproeien weer weg zodat u er geen last van heeft en rustig kan maaien, lopen en voetballen. Ook verdelen we de tuin in zogenoemde secties zodat bijvoorbeeld het gras of de borders apart gesproeid worden. Maar denkt u ook eens aan de zon of schaduwkant in uw tuin. Ook door gebruik te maken van verschillende sproeiers is het mogelijk om de verschillende beplanting het juiste hoeveelheid water te geven. Door de uiteenlopende specificaties is het mogelijk zowel grote oppervlakten als kleine borders te voorzien van de juiste hoeveelheid water. De sproeiers kunnen zo worden afgesteld dat uw bestrating, terras en woning niet nat worden. 

Automatisering maakt van elke tuinberegening een weersafhankelijk systeem en zorgt ervoor dat de tuin altijd wordt gesproeid, ook als u niet aanwezig bent. Wanneer echter genoeg hemelwater is gevallen, is beregening niet meer nodig. Door middel van een weersensor wordt de ingestelde cyclus onderbroken, totdat beregening weer noodzakelijk is. Op deze manier heeft u geen omkijken meer naar uw systeem en bespaart u tegelijk zowel water als stroom.

 Dus geen gesleep meer met slangen en sproeiers en meer genieten van uw tuin.

Bron / Grondwater

Een bronboring heeft 3 belangrijke voordelen:

Economische reden
Een kubieke meter leidingwater is op dit moment ongeveer € 2,00 (incl. vastrecht, waterschappen en degelijke). U kunt dus per jaar heel wat besparen op uw waterrekening door gebruik te maken van bronwater. Bovendien verhoogt een eigen bron de waarde van uw onroerend goed.

Ecologische reden
Door gebruik te maken van bronwater verspilt u geen kostbaar drinkwater en ontlast u het zuiveringssysteem van het leidingnet.

Technische reden
Een bron met pompinstallatie geeft veel meer water en druk dan het leidingnet, dit betekent dat u veel meer kan sproeien in een kortere tijd. Ook de sproeiers zullen beter werken door een hogere werkdruk dan op de waterleiding.