Tjaden Advies

Warmoestraat 15: Schroefinjectiepalen

In opdracht van Stadsherstel Amsterdam NV heeft Tjaden Adviesbureau BV grondonderzoek uitgevoerd ten behoeve van het funderingsherstel van het pand Warmoestraat 15, gelegen in de binnenstad van Amsterdam.

In eerste instantie is één sondering uitgevoerd met de sondeertruck (bandenwagen) voor het pand in de straat. Om te controleren of de draagkrachtige zandlaag in het achterste gedeelte van het pand op een vergelijkbare diepte aanwezig is, is tevens één sondering uitgevoerd met behulp van een demontabel sondeerapparaat.

Op basis van het grondonderzoek is door Tjaden Adviesbureau BV een funderingsadvies opgesteld. Aangezien bij het heien van palen teveel trillingen zouden ontstaan, is gekozen voor de toepassing van een trillingsvrij en grondverdringend paalsysteem; een schroefinjectiepaal. Een schroefinjectiepaal is een stalen buispaal, die omhuld is met verhard cementgrout. De buis kan gevuld zijn met cementgrout of beton. De paal is aan de punt voorzien van twee half-cirkelvormige schroefbladen en een injectie-opening.